• Malina czarna Black Jewel 2L
  • Malina czarna Black Jewel 2L
Malina czarna Black Jewel 2L
search
Maliny

Malina czarna Black Jewel 2L

Ribus ideaus

Skrócony opis produktu:

Malina Black Jewel to odmiana o czarnych, bardzo smacznych, dużych owocach. Jedna z najbardziej odpornych na mróz i choroby, w szczególności na antraknozę.  Malina czarna Black Jewel to deserowa odmiana czarnej maliny, która jest ceniona za swoje duże, słodkie owoce. Krzew dorasta do około 2 metrów wysokości. Owoce tej odmiany są bardzo duże, słodkie i jędrne. Są one idealne do bezpośredniego spożycia, jak również na przetwory, takie jak dżemy, soki, nalewki.

Zobacz pełny opis

Dostępność produktu:

Dostępny

Zostało Ci tylko 100,00 zł do darmowej dostawy!

0 zł / 100,00 zł

Cena

24,99 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni : 24,99 zł
Ilość

Kup do 12:00 a towar wyślemy jeszcze dziś!

Zostało Ci tylko 100,00 zł do darmowej dostawy!

0 zł / 100,00 zł

Gwarancja jakości

Bezpieczne płatności

Szybka wysyłka

Wsparcie eksperta

Opis

Opis ogólny: Malina czarna Black Jewel to niezwykle cenna odmiana maliny. Jej owoce są bardzo duże, a z jednego krzewu możemy otrzymać nawet 1kg owoców. Dzięki szybkiemu tempu wzrostu nie wymaga sztucznego nawożenia, osiąga do ok. 2,5m wysokości. Jest również niezwykle odporna na przemarzanie, a choroby zdarzają się u niej niezwykle rzadko. Dzięki małym wymaganiom nada się również dla niedoświadczonych ogrodników. 

Owoce

Owoce: Owoce maliny są wyjątkowo duże, słodkie i jędrne, ważą około 2,5 grama. Z jednego krzewu można uzyskać około 1 kg owoców. 

Owoce

Dojrzewanie: Black Jewel owocuje na pędach dwuletnich od czerwca do października.

StanowiskoWymagania

Stanowisko/wymagania: Malina czarna Black Jewel najlepiej rośnie na stanowiskach słonecznych lub półcienistych, ciepłych i osłoniętych od wiatru. Preferuje gleby żyzne, próchnicze, przepuszczalne, ale lekko wilgotne o lekko kwaśnym odczynie pH. 

Pielęgnacja

Pielęgnacja: Istnieje równica między pielęgnacją maliny czarnej, a czerwonej. Pierwsze cięcie na czarnych odmianach powinno wykonywać się na przełomie maja i czerwca. Drugie cięcie należy wykonać po zakończeniu owocowania, przycina się wtedy wszystkie pędy, na których wystąpiły owoce. Ostatnie cięcie należy wykonać wczesną wiosną, usuwamy wtedy wszystkie zniszczone pędy, a także przycinamy rozgałęzienia na długość około 30 cm.

Zimowanie

Zimowanie: Roślina jest mrozoodporna na niemal całym terenie Polski. Nie przemarza -24 °C. Młode krzewy, na początku listopada obsypujemy ziemią (torfem), robiąc nad każdym z nich kopczyk ok. 30 cm wysokości lub okrywamy agrowłókniną.

Opis

Rodzaj
owocujące
Zimozielone
nie
Pachnące kwiaty
nie
Dojrzewanie owoców
IX
VII
VIII

Specyficzne kody

EAN13
5902539179743
Opinie (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Polecamy